Mēness šonakt kļūs sarkans satriecošā “ziedu aptumsumā”. Lūk, kā skatīties

(Terijs Egers/Korbis/Getty Images)

Mēness šodien (16. maijā) pāries Zemes ēnā, dažās vietās kļūstot pilnībā sarkana, jo Saules gaisma tiek lauzta ap Mēnesi kā prizma un spīd uz Mēness virsmu. Tātad jūs nevēlaties palaist garām pirmo no diviem mēness aptumsumi 2022. gadā.

Teritorijās ar pilnīgu redzamību Amerikā, Antarktīdā, Eiropā, Āfrikā un Klusā okeāna austrumu daļā lielais notikums oficiāli sākas ar daļēju aptumsumu svētdien (15. maijā) plkst. 22:28 EDT (0228 UTC pirmdien, 16. maijā), saskaņā ar TimeandDate.com . Jūs redzēsiet Asins Mēness maksimums ap plkst. 12:11 EDT (0411 UTC), aptumsums beidzas plkst. 1:55 EDT (0555 UTC).

Pustumsums, kas notiek, kad Mēness nonāk Zemes ēnas malā, sāksies un beigsies aptuveni stundu pēc daļēja aptumsuma.

Redzamības karte 2022. gada 15. maija aptumsumam. (NASA zinātniskās vizualizācijas studija)

Jūs varat noķert šo notikumu tiešraidē Jaunzēlandē, Austrumeiropā un Tuvajos Austrumos. Šajos reģionos Mēness nekļūs pilnībā tumšs vai nekļūs sarkans, taču jums vajadzētu redzēt ēnu uz tā virsmas pareizos apstākļos.

Ja jums ir paveicies dzīvot zem aptumsuma ceļa, šeit ir daži padomi, kā maksimāli izmantot notikumu.

Mēģiniet iziet ārā vismaz 20 minūtes, pirms vēlaties aplūkot skatu, lai pielāgotos tumšākiem apstākļiem. Ja iespējams, palīdzēs izvairīties no spilgtas gaismas.

Ja vēlaties paņemt līdzi binokli, teleskopu vai fotoaparātu, mēģiniet tos uzstādīt dažas stundas uz priekšu, lai aprīkojums netiktu piepildīts ar rasu. Pirms aptumsuma ir labi trenēties izmantot aprīkojumu, lai būtu gatavs lielajam brīdim.

Superziedu asiņu mēness galvenie posmi. (NASA)

Pēc tam pasākuma baudīšana ir tikpat vienkārša kā ģērbšanās apstākļiem un skatīšanās uz Mēnesi tik ilgi, cik vēlies. Atšķirībā no a saules aptumsums , jums nav jāuztraucas par acu drošības aprīkojumu, un pasākums arī ilgs daudz ilgāk.

Ja aptumsums jūsu reģionā nav redzams, ja ir slikti laika apstākļi vai citādi nevarat tikt ārā, alternatīva tiem, kam ir spēcīgs interneta pieslēgums, ir apskatīt Mēness aptumsums ar tiešraides starpniecību. Mums ir zināmas vismaz trīs vietas, kur var vērot notikumu attīstību.

NASA Science Live ir a YouTube apraide sākot no 21:32 15. maijā (0132 UTC, 16. maijs). Raidījumā tiks izskaidrots, kā darbojas aptumsumi, NASA Mēness izpēte un Artemīdas Mēness nolaišanās programma astronautiem.

Divas citas YouTube tīmekļa pārraides sāksies ar pusstundas starpību: Slinķis sāksies plkst. 21:30 EDT (16. maijs 0130 GMT) un TimeandDate.com sāksies plkst. 22:00 EDT 15. maijā (0200 GMT 16. maijā).

Ņemiet vērā, ka Slooh parādīs tikai kopējo posmu, pirms pāriet uz tikai dalībniekiem paredzētu Discord kanālu, savukārt TimeandDate.com plāno rādīt visu notikumu, ja apstākļi to atļauj.

Šogad notiks otrais (un pēdējais) Mēness aptumsums 2022. gada 8. novembris . Vismaz daļēji tas būs redzams no Āzijas, Austrālijas, Ziemeļamerikas, daļām Ziemeļeiropas un Austrumeiropas, Arktikas un lielākās Dienvidamerikas daļas. Ir arī LiveScience māsas vietne Space.com aptumsumi tālākā nākotnē .

Šo rakstu sākotnēji publicēja Dzīvā zinātne . Lasīt oriģināls raksts šeit .

Populārākas Kategorijas: Dabu , Cilvēkiem , Skaidrotājs , Neklasificēts , Tech , Vidi , Veselība , Daba , Sabiedrību , Viedoklis ,

Par Mums

Neatkarīgu, Pārbaudītu Faktu Publicēšana Par Veselību, Telpu, Dabu, Tehnoloģijām Un Vidi.